Nieuw perspectief

Nieuw perspectief

Hoe gaat het met jou? Hoe zit jij er nu bij? Merk je verschil in je hoe je je 5 weken geleden voelde en nu? Wat is er anders? Welke inzichten heeft deze periode je opgeleverd?

 

In het begin van de corona-crisis werd ik overvallen. Ik voelde stress. Wilde overal helpen. En ondertussen ‘moest’ ik iets met mijn bedrijf, want hoe nu verder als er zoveel opdrachten uitvallen. Ik schoot in de actiestand en heb in no-time Zoom en Teams onder de knie gekregen. Terwijl klanten bezig waren met het herinrichten van hun leven: thuiswerken, kinderen les geven, geen collega’s meer zien enz. Ik merkte dat mijn klanten even niet zaten te wachten op persoonlijke ontwikkeling. Ze waren allang blij dat ze het thuis enigszins onder controle kregen. Dus nog even geen online sessies…

 

De bulk aan informatie op social media zorgde voor veel onrust. Mensen die wisten wat je moest doen en ik voelde het niet. Hoe wisten zij wat ik moest doen, dit had nog niemand ooit meegemaakt en ieder mens reageert anders op stress en angst. Intussen zag ik een mooie spreuk van Loesje voorbij komen:

“De uitdaging in deze tijd is om dicht bij jezelf te blijven”.

Die voelde ik wel en met mij veel mensen in mijn omgeving. Jij misschien ook wel.

 

Intussen lijkt het wel of ik wat gewend raak aan de situatie. Ik probeer me wat meer af te sluiten voor al die prikkels op social media en er komt een soort van rust over me heen. Ik kom weer dichter bij mezelf. Hoewel ik niet kan wennen aan de dingen die we nu niet kunnen: familie en vrienden zien, lekker tennissen met vriendinnen of een terrasje pakken, zie ik wel weer de kansen en mogelijkheden. En om me heen lijken meer mensen dit weer te zien.

 

  • Kappers die bezig zijn met de verbouwing van hun zaak;
  • Horeca-ondernemers die nieuwe diensten ontwikkelen;
  • Sportscholen die hun toestellen opknappen;
  • Bedrijven die hun website gaan updaten;
  • Ik die eindelijk dat online programma kan ontwikkelen om straks nog meer mensen te kunnen bedienen;
  • Klanten die weer aan de slag willen met hun persoonlijke ontwikkeling.

 

Misschien zijn dit geen dingen die je normaal zou doen. Maar mensen willen wel weer nieuwe zaken oppakken. Zingevend bezig zijn. Dingen die zijn blijven liggen nu wel aanpakken. Er lijkt zo langzamerhand weer hoop te ontstaan op een goede afloop. We weten niet hoe lang het nog duurt, maar we bereiden ons daarop voor. En dat gevoel is fijn. Werken aan groei en ontwikkeling geeft ons energie.

 

Wil jij dat ook? Weer energie krijgen door te werken aan je groei en je ontwikkeling? Dan is nu het moment om dit op te pakken. Hoe mooi is het als je straks met hernieuwde energie, met een duidelijk doel, vol je kwaliteiten in kunt zetten.

 

Waar kan ik jou bij helpen op dit moment?

Bel of mail me om hierover met me van gedachten te wisselen.

 

Sandra