Eén jaar later…

Jeetje… het is alweer november! 16 november 2015 was de dag waarop ik mijn bedrijf inschreef bij de KvK, een jaar geleden!!

Wat vloog dit jaar voorbij! Dit was een jaar waarin ik:

·        Heel veel mooie mensen heb ontmoet;

·        Veel nieuwe en interessante contacten heb gelegd;

·        Heel veel heb geleerd;

·        Veel cliënten heb zien worstelen en groeien;

·        Veel mooie momenten met cliënten heb beleefd;

·        Veel ‘groeipijn’ heb gehad;

·        Het mooiste beroep van de wereld mocht uitoefenen;

·        Me heel vaak heel dankbaar heb gevoeld en nog steeds voel dat ik de kans kreeg deze stap te nemen.

Het was met name een jaar waarin ik heel veel over mezelf heb geleerd. Zelfstandig ondernemerschap is voor mij één groot persoonlijk ontwikkelingstraject geweest (dat nog lang niet ten einde is). Tijdens mijn studies heb ik natuurlijk heel veel aan zelfreflectie gedaan, ik dacht dan ook dat ik mezelf daarmee al aardig kende. Het afgelopen jaar heeft me nog meer inzichten gegeven: wat ik doe als ik onder druk kom te staan, wat ik doe als het even niet lukt of niet snel genoeg gaat. Maar vooral wat er wél en wat er niet werkt voor mij.

Het ondernemerschap was nieuw voor mij, hoe pak je dat nu aan? Ik las allerlei interessante blogs van business coaches. Welke technieken werken en hoe jij dit kunt inzetten? Telkens als ik een blog las of een webinar bekeek overheerste het gevoel: dit ben ik niet. Wat wil IK in mijn leven? Wat wil IK achterlaten? Welke manier past bij MIJ? Meer en meer durfde ik te vertrouwen op mijn eigen visie, op mijn drijfveren, mijn kwaliteiten en talenten. En vooral ook op mijn gevoel! Een blok op mijn maag bijvoorbeeld betekent minimaal dat ik moet onderzoeken of dit wel bij me past. En dat doe ik nu ook.

Ik heb geleerd dat het leven zich niet laat forceren of controleren, maar aan de andere kant ook dat het je niet overkomt. Het gaat om de balans tussen keuzes maken en deze in gang zetten en geduld en vertrouwen hebben dat dat wat je nodig hebt wel op je pad komt. Ook heb ik geleerd dat uit je comfortzone stappen ‘groeipijn’ veroorzaakt en dat is niet fijn! En juist de ervaringen die het meest pijn doen, het meest schuren, hebben mij laten groeien. Ik had het niet willen missen… J

Van mijn cliënten kreeg en krijg ik veel waardevolle reflecties die mij helpen te groeien en die ervoor zorgen dat ik nog beter kan laten zien weten wat voor type coach ik ben. Want ik ben ervan overtuigd dat de cliënt die bij jou past jou weet te vinden als jij duidelijk bent in wat je kunt bieden.

Mijn werk vind ik het leukste werk omdat ik mensen weer plezier in hun werk kan laten ervaren vanuit hun eigen kracht. Ik ben een persoon die oprecht geïnteresseerd is in andere mensen. Ik ben erg nieuwsgierig naar de beweegredenen van mensen. In mijn werk, maar ook privé, laat ik mensen groeien, geef ik ze zelfvertrouwen en laat ik ze nadenken. Door de ander vanuit vertrouwen en positiviteit te benaderen, en daar waar nodig ook te prikken, ontstaan de inzichten. Ik blijf niet graag aan de oppervlakte, omdat ik weet dat daar de verandering niet plaats vindt. Juist ga ik de diepte in, laat ik je ervaren waar de belemmeringen zitten en hoe je ervoor kunt zorgen dat je weer dichtbij jezelf komt. Dit heb ik ook zelf ervaren. Het resultaat is dat je meer zelfvertrouwen hebt, beter keuzes kunt maken, meer energie krijgt en meer geluk ervaart.

Ik kijk uit naar nog veel mooie jaren!!!