Boekentips

"Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen" - Loesje -

De groeten met moeten – Rick van Asperen

De groeten met moetenDe groeten met moeten/ 190 pagina’s/ Uitgeverij Haystack/ 2015

Stop met te leven volgens de spelregels van anderen. Kies vanaf vandaag voor het waarmaken van je eigen dromen. Dit boek levert het bewijs dat jij echt helemaal niets moet! Iedereen kan ont-moeten. Auteur Rick van Asperen laat zien hoe je dat in vier praktische stappen kunt doen. Hij beschrijft op een toegankelijke manier hoe je (her)ontdekt wat je wilt zodat je voor eens en voor altijd moeten de groeten kunt doen!

 

 

 

 

 


De creatiespiraal – Marinus Knoope

CreatiespiraalDe creatiespiraal / 224 pagina’s / KIC, uitgeverij /2000

Zeer inspiratievol boek. Dit boek zet je in beweging om werk te maken van je dromen.

 

 

 

 

 

 

 


Ik ken mijn ikken – Karin Brugman & Judith Budde

Ik ken mijn ikkenIk ken mijn ikken/ 190 pagina’s/ Uitgeverij Thema/2014

In Ik (k)en mijn ikken nodigen de auteurs je uit eens op een andere manier naar jezelf te kijken, en jezelf te beschouwen als een persoon die niet uit één maar uit een heleboel ikken bestaat. Je hebt verschillende kanten, delen of subpersonen die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten. Het is leuk om zo naar jezelf te kijken, en het biedt een aantal voordelen. Zo wordt het helder waarom sommige mensen je meteen aantrekken en andere juist niet. En het wordt makkelijker te begrijpen waarom je soms dingen doet, zelfs als dat niet is wat je wilt doen. Ik (k)en mijn ikken is geschreven voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en voor degenen die kennis willen maken met Voice Dialogue.

 

 

 

 


 

Beren op de weg, spinsels in  je hoofd – Coen Dirkx & Theo IJzermans

Beren op de weg

Beren op de weg, spinsels in je hoofd/ 88 pagina’s/ Uitgeverij Thema/ 2013

Waar mensen zijn, zijn emoties. Ook op de werkplek. Spanning en stress hebben maar voor een deel te maken met invloeden van buitenaf; een groot deel van de narigheid veroorzaken we zelf. De RET-methode leert je greep te krijgen op deze niet-productieve emoties; emoties die niet alleen stress veroorzaken, maar er ook toe leiden dat je minder presteert dan je kunt.

 

 

 

 

 

 


De moed van imperfectie – Brené Brown

De moed van imperfectieDe moed van imperfectie/ 192 pagina’s/ Uitgeverij Lev./ 2013

Dit boek moedigt de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven.