Workshop: Stress? Laat het los! Maar hoe dan…?

Al een aantal jaren beoefen ik yoga. Voorheen dacht ik altijd dat het heel zweverig was en voelde ik weerstand tegen yoga, totdat ik het advies kreeg om het toch maar eens te proberen omdat het goed zou zijn voor mijn balans: Yin en Yang: rust en actie. Het bleek een gouden vondst.

Yoga maakt mij telkens weer bewust van mijzelf, van mijn lichaam en mijn gedachten en emoties. Het leert mij op een bewuste manier omgaan met ‘lastige’ situaties, het vergroot mijn draagkracht. Yoga is voor mij mentale fitness.

Als coach op o.a. het gebied van burn-out en stress krijg ik regelmatig de vraag hoe je dat doet: loslaten. En dat is best een lastige om uit te leggen, dat moet je eigenlijk voelen. Je doet namelijk niet iets, juist niet, je laat iets.

Door op de yogamat stress-situaties na te bootsen door bijvoorbeeld in een onhandige knoop te gaan liggen, ga je weerstand voelen. ‘Dit wil ik niet, dit hou ik niet vol!’ Tijdens deze oefening leer je hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je de weerstand letterlijk vermindert. Deze ervaring kun je vervolgens vertalen naar je dagelijkse praktijk.

Omdat het voor mij zo waardevol is, ga ik samen met Annelore (yoga-docente) jou laten ervaren wat mentale fitness (mindfulness, meditatie en yoga) voor jou kan doen in stressvolle situaties.

Inhoud workshop:

Hoe vaak krijg je niet het advies dat je moet ‘loslaten’ als je vol in de stress zit. Maar hoe moet dat dan ‘loslaten’? Wat doe je dan en wat laat je los? Het blijft wat vaag.

In deze workshop leren we je wat er in je lichaam en brein gebeurt als je chronisch stress ervaart. Onze natuurlijke neiging om ons hiertegen te verzetten en hoe je dit kunt ombuigen naar loslaten.

Yoga is een heel mooie manier om stress-situaties na te bootsen en tegelijkertijd te ervaren hoe je hier op een dusdanige manier mee kunt omgaan dat je het niet als stressvol ervaart.

Deze oefeningen verhogen je draagkracht, helpen je beter omgaan met stress en kun je zelf dagelijks toepassen.

Je hebt geen ervaring nodig op het gebied van yoga, mindfulness of meditatie. De oefeningen zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Dit is een mooie manier om eens kennis te maken met deze ’tak van sport’.

Voor wie?

Voor iedereen die

  • weleens stress ervaart en hier graag mee wil leren omgaan;
  • nieuwsgierig is wat mentale fitness (yoga, mindfulness, meditatie) voor je kan doen;
  • wil leren loslaten;
  • ontspannen het weekend in wil gaan.

_____________________________________________________________________

Praktische informatie

Begeleiding: Annelore Stortelder (yoga-docente | Studio Noop) en Sandra Fianke (coach | Fianke Coaching|Training)

Datum: 11 oktober 2019, 19.00 – 21.30 uur.

Locatie: Metaalstraat 18e in Haaksbergen.

De investering voor deze workshop is €39,- (incl. BTW). Incl. koffie, thee en lekkers.

Heb je interesse in deze kennissessie geef je dan op via sandra@fiankecoachingtraining.nl

Heb je nog vragen? Neem dan contact met me op (sandra@fiankecoachingtraining.nl of 06-27340036).