Kennissessie: ‘Waarom zitten zoveel millennials thuis met een burn-out?’

Wegens succes wordt deze interessante kennissessie herhaald; voor HR-professionals, leidinggevenden, onderwijsprofessionals en iedereen die hier nieuwsgierig naar is.

Burnout is een veelbesproken onderwerp. Als we kijken naar de cijfers zijn de millennials (20-39 jaar) de grootste groep medewerkers die thuis zitten met een burn-out of met stress-klachten. Hoe komt dat?

De millennial (ook wel generatie Y genoemd), geboren tussen 1980 en 2000, is die gewoon verwend of zit hier iets anders achter? Persoonlijk hou ik er niet van mensen in een hokje te stoppen, wat je al snel doet door groepen mensen op te delen in generaties, ik kijk liever naar het individu.

In mijn coaching heb ik veel te maken met medewerkers in deze leeftijdscategorie (al dan niet met burn-out klachten). De worstelingen die ik hier ontdek verschillen niet zoveel van de worstelingen die ik zelf heb ervaren in deze levensfase. Bij mij heeft het destijds ook geresulteerd in een burn-out op mijn 30ste.

Mijn eigen burn-out ervaring, gecombineerd met de huidige ervaringen uit de praktijk en mijn burn-out kennis deel ik graag met mensen die veel werken met deze millennials.

In de coaching van jongeren in een burn-out hoor ik regelmatig dat HR en leidinggevende het lastig vinden om met de situatie om te gaan. Ze geven aan de jongeren vaak niet te begrijpen. “Het lijkt wel of ze niet willen werken”, “We hadden hem hoog zitten en nu is hij omgevallen, hoe kan dat?”, “Ze krijgen alle mogelijkheden en toch lijkt het niet genoeg”, “Het moet allemaal ‘vanzelf’ gaan.”

Misschien herken je deze uitspraken?

Wij van de babyboom-generatie en generatie X vinden deze jongeren vaak lastig te begrijpen. Maar wijken ze wel zoveel af van waar wij mee worstelden in die tijd? Blijkbaar hebben we wel dat gevoel. Natuurlijk heeft iedere generatie zijn eigen kenmerken en uitdagingen. Deze kennissessie richt zich niet zozeer op de generatieverschillen, maar meer op de oorzaak van de burn-out bij deze jongeren.

Vragen die aan bod komen zijn o.a.:

  • Welke oorzaken zijn er te noemen voor de burn-out?
  • Wat gebeurt er in je hersenen bij een burn-out? Waar komen de klachten vandaan?
  • Waarom bezwijkt de een wel onder bepaalde druk en de ander niet?
  • Wat gebeurt er als we deze jongeren in het hokje ‘verwende millennial’ stoppen?
  • Wat kenmerkt de millennial?
  • Wat heeft de millennial te leren?
  • Wat is het effect van talentprogramma’s?
  • Wat zijn de eerste signalen van een burn-out?
  • Wat kun je als leidinggevende doen?
  • Wat hebben wij als organisatie te leren?
  • Hoe kunnen we elkaar helpen om samen ons doel te bereiken: burn-out voorkomen en meer werkplezier?

Doel van deze kennissessie is preventie door inzicht te krijgen in burn-out en in de belevingswereld van de millennial en begrip krijgen voor de worsteling waar sommigen in zitten. Waardoor je als HR-professional, leidinggevende of onderwijsprofessional deze groep beter kunt steunen en kunt zorgen dat ze plezier houden in hun werk en voorkomen dat ze omvallen. En heel belangrijk, hun talenten kunt benutten en ontwikkelen binnen jullie organisatie.

______________________________________________________________________

Praktische informatie

Datum: 14 mei 2019, 13.30 – 17.00 uur (inloop 13.00 uur).

Locatie: Metaalstraat 18e in Haaksbergen.

Per groep is er ruimte voor 12 deelnemers en gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen. De investering voor deze kennissessie is €59,- (excl. BTW).

Heb je interesse in deze kennissessie geef je dan uiterlijk 7 mei op via sandra@fiankecoachingtraining.nl

Heb je nog vragen? Neem dan contact met me op (sandra@fiankecoachingtraining.nl of 06-27340036).

Mocht je geïnteresseerd zijn, maar deze dag verhinderd, laat het me weten. Dan houd ik je op de hoogte van een volgende kennissessie.